Algemene Accreditatie en Ethiek & Economie zullen worden aangevraagd.

HIGHLIGHTS

 • Een unieke combinatie van congres, safari en cruise in een magisch Afrikaans decor

 • Exclusief en geprivatiseerd voor iCANN Life Sciences vzw, met een uitmuntend wetenschappelijk programma

 • Een intieme ervaring aan boord van luxueuze boten, terwijl u in alle stijl de Afrikaanse wildernis ontdekt

 • Een gevoel van pure ontspanning en rust in een elegante lodge met prachtige bungalows en privé-zwembaden

 • Transfers in privé-vliegtuigjes, met een onvergetelijk uitzicht op de savanne en Lake Kariba

 • Een schitterende cruise op Lake Kariba en land- en watersafari's in Chobe en Matusadona National Park

 • Een royale kennismaking met de majestueuze Victoria Falls, te voet of per helikopter (optioneel)

Welkom in magisch Afrika !

Ontdek maar liefst 4 prachtige bestemmingen in zuidelijk Afrika tijdens deze unieke en exclusieve Congres-Safari-Cruise op initiatief van het Wetenschappelijk Comité van de VZW iCANN Life Sciences en Vivactis Medisquare, onafhankelijk coördinator van het congres.

U mag rekenen op een boeiend wetenschappelijk programma met gerenommeerde sprekers. Meer details hierover zullen gepubliceerd worden zodra beschikbaar.

Wetenschappelijk programma

Vertrek 1 - Van 25/10 tot 5/11/2023

Prof. Dr. Philippe A. Coucke
CHU de Liège

Vertrek 2 - Van 28/10 tot 8/11/2023

Prof. Dr. Yves Horsmans
UCLouvain

Prof. Dr. Paul de Vuyst
ULB Erasme

Vertrek 3 - Van 31/10 tot 11/11/2023

Prof. Dr. Marc Noppen
UZ Brussel

Prof. Dr. Jan Guthermuth
UZ Brussel

Ellen Van den Steen M.sc.
UZ Brussel

Ilona Van Hemelrijk
UZ Brussel Foundation

Vertrek 4 - Van 03/11 tot 14/11/2023

Prof. Dr. Eric Van Cutsem
UZ Leuven

Prof. Dr. Pieter Demetter
Institut Jules Bordet - Vrije Universiteit Brussels (VUB)

Dr. Alain Vandenberghe
Gastro-enteroloog, internationaal R&D expert in samenwerking met Prof. Dr. Jan Tack (UZ Leuven)

Vertrek 5 - Van 06/11 tot 17/11/2023

Mr. Vincent Lachapelle
CHU Mont Godinne
Directeur van CHU Mont Godinne Ziekenhuis

Prof. Dr. Thierry Deltombe
UCL Mont Godinne
Diensthoofd Fysische geneeskunde & revalidatie

Congres-Safari-Cruise

12 dagen / 9 nachten

Aan het einde van de wereld ontvouwt Zuidelijk Afrika ziin grandioze plaatsen en majestueuze landschappen, zijn pracht en mysteries, natuurlijke rijkdommen en eeuwenoude culturen, in een flamboyante betovering die uw zintuigen versteld zal doen staan. Vertrek op een ontdekkingsreis die cruises en safari's combineert in maar liefst 4 landen: Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Zimbabwe.

Ontdek Zuidelijk Afrika en zijn ecosysteem, dat een van de mooiste landschappen ter wereld herbergt. Van Johannesburg tot Victoria Falls, van de geschiedenis van Nelson Mandela tot de spectaculaire panorama's van de mytische Zambezi-rivier: een schitterend avontuur staat u te wachten. De talrijke water-en landsafari's bieden u een unieke gelegenheid om grote zoog- en roofdieren van dichtbij te bewonderen.

Deze reis brengt u naar het zuiden van Afrika en naar het hart van de mooiste natuurreservaten: Chobe National Park, de moerassen van Sedudu Island, Lake Kariba, Matusadona National Park en last but not least: Victoria Falls National Park.

Route

Dag 1 - BRUSSEL/JOHANNESBURG

Avondvlucht vanuit Brussels Airport naar Johannesburg, met tussenstop in een Europese luchthaven.

Dag 2 - JOHANNESBURG (ZUID-AFRIKA)

Aankomst in Johannesburg. Afspraak rond 12u00 in het hotel. Lunch. Bezoek aan het wereldwijd bekende museum van de Apartheid, dat u zal onderdompelen in de geschiedenis van de XXste eeuw en meer bepaald de controversiële periode van de Apartheid. Panoramische rondrit. Johannesburg is de financiële hoofdstad van Zuid Afrika en een stad van superlatieven: de hoogste gebouwen, de grootste sociale ongelijkheden, maar ook één van de mooiste atmosferen die u kan ervaren. Onthaal en diner in hotel 54 on Bath.

Dag 3 - JOHANNESBURG - KASANE - LODGE (ZUID-AFRIKA-BOTSWANA-NAMIBIË)

Vlucht vanuit Johannesburg naar Kasane. Kasane is een klein stadje in het uiterste noord-oosten van Botswana en ligt nabij de grens met Zambia, Zimbabwe en Namibië. In een privébootje wordt u naar uw prachtige lodge in Namibië gebracht. Onderweg ziet u verschillende soorten vogels die deze overstroomde vlakten bevolken, en met een beetje geluk krijgt u een van de vele nijlpaarden te zien, of een familie krokodillen die liggen te luieren op de oevers. Onthaal en check-in in de lodge. Hier wordt u totaal ondergedompeld in het hart van de natuur, wat zorgt voor een heerlijk gevoel van rust. Diner en overnachting in CASCADES of KAZA lodge.

Dag 4 - LODGE: CHOBE NATIONAL PARK (NAMIBIË-BOTSWANA)

Vandaag gaat u op verkenning in Chobe National Park. In een 4x4 doorkruist u dit park, dat meer dan een kwart van de totale populatie van de Afrikaanse olifanten huisvest. Afrikaanse lunch in ons “drijvend restaurant“ met een vrij uitzicht op de rivier en de dierenwereld. Na de maaltijd vertrekken we op safari aan boord van een privébootje langs de Chobe-rivier tot aan de moerassen van Sedudu Island. Diner en overnachting in CASCADES of KAZA lodge.

Dag 5 - LODGE: IMPALILA ISLAND (NAMIBIË)

Vertrek voor een bezoek aan de dorpen op Impalila Island in Namibië. Kennismaking met de traditionele woningen en de lokale levenswijze. Terugkeer naar de lodge en lunch. In de namiddag keuzeactiviteiten: vrije tijd en ontspanning in de lodge, waar u kunt genieten van alle luxe en uw privézwembad, ofwel verkenning van de Zambèzerivier in een privébootje. Diner in de lodge. De avond wordt afgesloten met het relaas van een bewoner van Impalila Island, die u vertelt over de tradities van de bewoners van dit eiland. Overnachting in de CASCADES lodge of KAZA lodge.

Dag 6 - LODGE - KASANE - KARIBAMEER – CHECK-IN CRUISE (NAMIBIË-BOTSWANA-ZIMBABWE)

Vertrek van de lodge voor een laatste watersafari in de streek van het Chobe National Park. Lunch langs het water. Vertrek naar de luchthaven van Kasane voor een vlucht naar Kariba in privévliegtuigjes. Ontdek vanuit de lucht de veranderende panorama's van de savanne en sublieme uitzichtpunten op het Karibameer. Transfer naar uw luxeboot en inscheping aan boord. Begin van de cruise op het Kariba-meer, dat gekend is voor zijn iconische panorama’s. Diner en overnachting aan boord van de ZIMBABWEAN DREAM of AFRICAN DREAM.

Dag 7 - BOOT: KARIBAMEER - CRUISE OP DE GACHE-GACHE RIVIER (ZIMBABWE)

Bij zonsopgang varen we langs symbolische en sprookjesachtige landschappen van het Karibameer: de silhouetten van de dode bomen die boven het water uitsteken, weerspiegelen zich in het water en creëren een prachtig beeld. Verkenning in privébootje van de rivier Gache-Gache en de diersoorten die er wonen; de meanders, de grote bochten en de kleine wilde kreken van deze rivier dompelen u helemaal onder in een feeërieke sfeer. Terugkeer en lunch aan boord. In de namiddag varen we naar Changa. Als het licht magisch wordt, gaan we in een privébootje op pad om de met roze getinte lucht te bewonderen. Diner en overnachting aan boord van de AFRICAN DREAM of ZIMBABWEAN DREAM.

Dag 8 - BOOT: KARIBAMEER - NATIONAAL PARK VAN MATUSADONA (ZIMBABWE)

Ochtendsafari om kennis te maken met het Nationaal Park van Matusadona, dat gelegen is tussen de rivieren Sanyati en Ume. Dit wilde territorium, met een oppervlakte van meer dan 1.400 km², vormt de thuishaven van heel wat diersoorten zoals olifanten, nijlpaarden, krokodillen, buffels, maar ook duizenden vogels zoals de mythische Afrikaanse zeearend, de majestueuze geelbekooievaars of de zwarte zilverreiger met zijn verbazingwekkende vistechniek. En als het geluk ons toelacht te midden van de savanne, dan kruist een katachtige misschien ons pad. De geschiedenis van het park hangt samen met die van het meer: toen het water steeg tijdens de bouwwerken van de stuwdam, werden vele duizenden dieren in veiligheid gebracht in Matusadona, waar het formeel verboden is om te jagen. Dat was de gigantische „Operatie Noah“, waarbij onder meer grote zoogdieren, roofdieren en impala‘s werden gered. Terwijl we varen komt u meer te weten over de geschiedenis van het meer, de inwoners en het ecosysteem. Diner en overnachting aan boord in de AFRICAN DREAM of ZIMBABWEAN DREAM.

Dag 9 - BOOT: KARIBA - VICTORIA FALLS (ZIMBABWE)

Bij zonsopgang varen we verder richting Kariba. Ontscheping. Onderweg naar de luchthaven ontdekt u de "dam wall", de gigantische dam die in 1955 gecreëerd werd en vandaag 70% van de elektriciteit van Zimbabwe genereert. U leert alles over de rijke geschiedenis van dit meer, met de legendes eromheen, inclusief die van NyamiNyami, de geest van de rivier. Vlucht Kariba / Victoria in privévliegtuigen. Cruiselunch op de Zambezi-rivier boven de waterval. In de namiddag gaan we te voet op verkenning aan de Victoria-waterval: de vele uitzichtpunten hier behoren tot de meest uitzonderlijke van onze planeet: de Zambèze-rivier mondt hier uit in de grootste waterval ter wereld op meer dan 108 m hoogte. Een spektakel dat oorspronkelijk „de dampende rook“ werd genoemd maar door David Livingstone werd omgedoopt tot de „Victoria Falls“. Diner en overnachting in de VICTORIA FALLS LODGE.

Dag 10 - VICTORIA FALLS

Vandaag kan u in alle rust genieten van de Victoria Falls en de faciliteiten van het hotel. De Victoria Falls liggen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe en zijn vanuit beide landen te bezoeken. Aan de Zambiaanse kant is Livingstone de uitvalsbasis en in Zimbabwe bezoek je watervallen vanuit het plaatsje Victoria Falls, waar wij verblijven. Een stalen brug over de Zambezi, waar de watervallen in stromen, vormt de verbinding tussen de twee stadjes. Ontbijt, lunch en diner in de VICTORIA FALLS LODGE.

Optioneel: ‘s ochtends vroeg kunt u een helikoptervlucht over de Victoria-waterval maken (kan enkel vooraf worden gereserveerd).

Dag 11 - VICTORIA FALLS/BRUSSEL

Ontbijt in de lodge. Vlucht van Victoria Falls naar Johannesburg. Aansluitend internationale vlucht naar Brussel, met tussenstop in een Europese luchthaven.

Dag 12 - BRUSSEL

‘s Ochtends aankomst in Brussel.

Accommodaties

Gezien het exclusieve karakter van deze congres-safari-cruise zullen we verblijven in kleinschalige luxeaccommodaties. Per vertrekdatum zal onze groep bestaan uit maximaal 32 deelnemers, die verder opgesplitst worden in 2 kleinere groepjes van 16 personen. Beide groepen zullen verblijven in ofwel Kaza Lodge ofwel Cascades Lodge, 2 vergelijkbare lodges die elk over 8 luxebungalows met privé-zwembad beschikken.

Ook tijdens de cruise op het Kariba-meer zullen we verblijven op 2 vergelijkbare luxeboten. Eén groep van 16 personen zal verblijven op de African Dream, de andere groep op de Zimbabwean Dream. De excursies en het wetenschappelijk programma op deze dagen zullen uiteraard zoveel mogelijk voor de volledige groep samen georganiseerd worden. De volledige groep zal samen verblijven in Hotel 54 on Bath en in de Victoria Falls Lodge. Indien u samen wenst te reizen met andere deelnemers, gelieve dit dan duidelijk door te geven bij boeking (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Hotel 54 on Bath is mooi gelegen in de culturele wijk van Rosebank en is de perfecte uitvalsbasis voor een ontdekking van Johannesburg. Het hotel beschikt over een groot terras, een buitenzwembad en ruime, elegante kamers met zicht op de stad of op de tuin.

Het hotel beschikt over:

 • Restaurant, bar

 • Buitenzwembad

 • Gratis wifi

 • Lift

 • Souvenir shop

 • Fitnessruimte

 • Spa / massageservices (tegen supplement)

 • Wasservice (tegen supplement)

Uw kamer beschikt over :

 • Flatscreen TV

 • Haardroger

 • Thee en koffie

 • Toiletartikelen

 • Kluis

 • Airconditioning

 • Minibar (tegen supplement)

Adres : 54 Bath Ave, Rosebank, Johannesburg, 2196, South Africa
website : https://www.southernsun.com/54-on-bath?utm_source=google&utm_medium=businesslisting&utm_campaign=hotel_54-on-bath

De African Dream, gebouwd in 2018, is het perfecte decor voor een safari-cruise in Zuidelijk Afrika.

Een combinatie van elegantie en exotisme, comfort en verfijning. De African Dream is een prachtig 5-anker schip, van slechts 33 m lang en 8 m breed, dat op het Karibameer vaart. Het schip kan 16 passagiers in 8 kajuiten verwelkomen met een oppervlakte van 17 m². De kajuiten hebben een Frans balkon en twee kajuiten hebben een eigen, groter terras (tegen supplement – onder voorbehoud van beschikbaarheid). De mooie open ruimtes en grote ramen geven het schip een lichtgevend aspect. Het edele hout en de gebruikte stoffen en materialen zijn in perfecte harmonie met de prachtige landschappen die het schip doorkruist. Op het bovendek is er een klein zwembad, het restaurant en de salon / bar, waar een telescoop u in staat stelt de omliggende fauna en flora van dichterbij te ontdekken. Het zonnedek is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de magie van Zuidelijk Afrika.

Voorzieningen in uw kajuit : twee eenpersoonsbedden van 90 x 190 cm (kunnen tegen elkaar worden gezet), airco, badkamer met douche, tv, safe, elektrische stopcontacten : 220 V. Er zijn adapters voorhanden voor de meeste landen wereldwijd.

De Zimbabwean Dream, gebouwd in 2020, is het perfecte decor voor een safari-cruise in Zuidelijk Afrika. Een combinatie van elegantie en exotisme, comfort en verfijning. De Zimbabwean Dream is een prachtig 5-anker schip, van slechts 33 m lang en 8 m breed, dat op het Karibameer vaart. Het schip kan 16 passagiers in 8 kajuiten verwelkomen met een oppervlakte van 17 m². De kajuiten hebben een Frans balkon en twee kajuiten hebben een eigen, groter terras (tegen supplement – onder voorbehoud van beschikbaarheid). De mooie open ruimtes en grote ramen geven het schip een lichtgevend aspect. Het edele hout en de gebruikte stoffen en materialen zijn in perfecte harmonie met de prachtige landschappen die het schip doorkruist. Op het bovendek is er een klein zwembad, het restaurant en de salon / bar, waar een telescoop u in staat stelt de omliggende fauna en flora van dichterbij te ontdekken. Het zonnedek is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de magie van Zuidelijk Afrika.

Voorzieningen in uw kajuit : twee eenpersoonsbedden van 90 x 190 cm (kunnen tegen elkaar worden gezet), airco, badkamer met douche, tv, safe, elektrische stopcontacten : 220 V. Er zijn adapters voorhanden voor de meeste landen wereldwijd.

Gelegen op een privé-eiland in het hart van de natuur, biedt deze lodge van topklasse de garantie op absolute rust. De etnische decoratie en verfijnde safari-sfeer sluiten perfect aan bij onze ontdekking van Zuidelijk Afrika.

Bungalows : 8 individuele bungalows van 80 m2 met alle comfort en etnische decoratie. De bungalows bestaan uit een slaapkamer en een zithoek. De grote badkamer is uitgerust met een douche en een ligbad. De bungalows zijn ook uitgerust met een TV met DVD-speler, airconditioning, haardroger, thee/koffie station en minibar. Elke bungalow heeft ook een privé zwembad met een buitendouche en een terras met ligbedden.

De lodge beschikt over:

 • Restaurant, bar & loungeruimte

 • Groot panoramisch terras met uitzicht op de zambezi

 • Gratis Wifi

 • Wasservice (tegen supplement)

 • Verkoop van souvenirs

 • Vuurplaats

Uw kamer beschikt over:

 • Privézwembad met buitendouche

 • Terras met ligstoelen

 • Zithoek

 • Airconditioning

 • TV met DVD-speler

 • Haardroger, badjassen, pantoffels en toiletartikelen

 • Thee/koffie station en minibar

 • Badkamer met douche en ligbad

 • Stopcontacten 220V en adaptors

Adres : Ile Ntwala – Namibia. GPS coördinaten : 17.7504965, 25.1713843

Kaza lodge is gelegen op het prachtige Impalila island, onder de takken van een majestueuze baobab van meer dan 700 jaar oud. Deze lodge van topklasse heeft een etnische decoratie en verfijnde safari-sfeer en biedt de garantie op totale rust.

Bungalows : 8 houten bungalows van 80m2, allemaal ingericht in een verfijnde etnische stijl, met palmdaken en privébalkons met uitzicht op de stroomversnellingen van de Zambezi. De bungalows bestaan uit een slaapkamer en een zithoek. De badkamer is uitgerust met een douche en een ligbad. De bungalows zijn ook uitgerust met een TV met DVD-speler, airconditioning, haardroger, thee/koffie station en minibar. Elke bungalow heeft ook een privé zwembad met een buitendouche en een terras met ligbedden.

De lodge beschikt over:

 • Infinity pool

 • Restaurant, bar & loungeruimte

 • Groot panoramisch terras met uitzicht op de zambezi

 • Gratis Wifi

 • Wasservice (tegen supplement)

 • Verkoop van souvenirs

 • Vuurplaats

Uw kamer beschikt over:

 • Privézwembad met buitendouche

 • Terras met ligstoelen

 • Zithoek

 • Airconditioning

 • TV met DVD-speler

 • Haardroger, badjassen, pantoffels en toiletartikelen

 • Thee/koffie station en minibar

 • Badkamer met douche en ligbad

 • Stopcontacten 220V en adaptors

Adres: Impalila Island – Namibië. GPS coördinaten: 17°45’06’’S, 25°10’08’’E

Victoria Falls lodge is gelegen op een plateau met uitzicht op het Zambezi National Park en bevindt zich op slechts 4 km van de majestueuze Victoria Falls.

Victoria Falls Safari Lodge staat bekend om het uitzicht op een waterpoel vol wilde dieren die worden bezocht door kuddes olifanten, buffels en kudu's. De lodge is door de Association of Zimbabwe Travel Agents al 23 jaar op rij uitgeroepen tot de beste lodge/resorthotel van het land.

De lodge bestaat uit verschillende niveaus, waardoor het lijkt op een grote open boomhut. In het centrale gedeelte bevinden zich het bekroonde MaKuwa-Kuwa restaurant, de beroemde Buffalo Bar, een zwembad op twee niveaus en een fitnesscentrum.

De lodge beschikt over:

 • Buitenzwembad

 • Gratis Wifi

 • Restaurant / bar met panoramisch uitzicht op de savanne

 • Souvenir shop

 • Spa (tegen supplement)

 • Wasservices (tegen supplement)

Uw kamer beschikt over:

 • Privébalkon

 • Badkamer met douche

 • Haardroger en toiletartikelen

 • Kluis

 • Airconditioning en ventilator

 • Thee/koffie station

 • Minibar (tegen supplement)

Adres: Stand 471 Squire Cummings Ave, Victoria Falls, Zimbabwe
website : https://victoria-falls-safari-lodge.com

Contact

+32 491 37 74 72
+32 491 37 25 12
congress@icannlifesciences.org

Initiator - organisator van het wetenschappelijk congres

iCANN Life Sciences VZW

Adress: Victor Hugolaan 175 - 1030 Brussel

Telefoon: +32 (0)2 777 03 73

Website: http://icannlifesciences.org

Email: congress@icannlifesciences.org

Logistiek - coordinatie - secretariaat

Vivactis Medisquare

Adress: G. Demeylaan 57 - 1160 Brussel

Telefoon: +32 (0)2 352 07 80

Website: https://www.medisquare.be

Email: congress@medisquare.be